Tik-86.126 Käyttöliittymät, 4. Laskuharjoitus

Tik-86.126 Käyttöliittymät, 4. LaskuharjoitusTekijät:
Henna Pietiläinen, 45356D
Ville Laurikari, 45318D
Ryhmä 2A
1. Hiljaisuudessa on se ongelma ettei tiedä onko jonossa vai ei, tai onko linja katkennut. Jos taas on käytössä virallinen jonotusääni eli kolmisointu, luulee tavallinen käyttäjä sen olevan jonkinlainen virheilmoitus. Odotusmusiikissa taas on se ongelma etteivät kaikki pidä samanlaisesta musiikista. Hyvää siinä taas on se että puhelimessa odottava tietää tosiaan olevansa jonossa.

Puhelinodotusta voitaisiin parantaa mielestämme siten että odottaja saisi tietää monesko jonossa on. Aina kun joku poistuu jonosta kerrottaisiin odottajalle uusi tilanne. Lisäksi odotuspalveluun voisi tehdä sellaisen lisäyksen että odottaja voisi valita eri vaihtoehdoista, jotain nappia painamalla eri musiikkia tai sitten ihan hiljaisen odotuksen.


2. Näytössä on punainen lamppu, joka alkaa vilkkua kun kustannusraja on lähellä. Lisäksi näytössä on minuuttilaskuri joka ilmoittaa jäljellä olevan ajan ennen kuin raja ylittyy (ja salasanaa kysytään). Minuuttilaskurin teksti (kuvassa harmaalla) vilkkuu silloin kun lamppukin. Kun kustannusraja on ylitetty palaa punainen lamppu koko ajan, ja näkyvissä on teksti "Lisäkustannusraja ylitetty!!".

Jos jokin sivu on erityisen kallis, ilmestyy näytön toiseen reunaan varoituskolmio ja teksti "Erityisen kallis sivu!". Koko yhteyden ajan näkyvissä ovat nykyisen yhteyden aikana kertynyt lisäkustannus sekä koko kuukauden aikana kertyneet lisäkustannukset yhteenlaskettuna.

Ohjelmassa pitäisi olla käytössä sellainen systeemi, että kun tietty kustannusraja ylitetään ohjelma kysyy salasanaa. Jollei salasanaa tiedä katkeaa yhteys. Jos halutaan ylittää raja saman yhteyden aikana joskus myöhempänä ajanhetkenä (vrt. isän pitäisi kuitenkin voida jättää kone lataamaan isoa tiedostoa yöksi jotta se olisi aamulla valmiina, kun töihinlähtö koittaa) voidaan salasanan avulla sallia kustannusrajan ylitys.