Proto- ja testaussuunnitelmapalaute
ProtoYleisesti ottaen vaikutti hyvältä, se näytti varsin yksinkertaiselta ja selkeältä käyttää.

Määritelläänkö uusi ruokalista jostain Tiedosto-valikon takaa? Tuleeko siihen ensin joku ikkuna, missä annetaan päivien lukumäärä ja mitä aterioita (aamupala, lounas jne) päivälle halutaan? Jossain olisi hyvä näkyä mitkä päivät listalla on, se helpottaisi myöhemmin, kun vanhaa listaa katseltaisiin uudelleen.

Samaiseen ruokalistan suunnitteluikkunaan ajattelitte lisätä joka päivän alapuolelle napit. Eikö tässä riittäisi sama korjaus, minkä teette 4. ongelman kohdalla (Poista nappi Päivän aterioiden suunnittelu-näytöllä). Siis napin teksti olisi harmaa, kunnes päivä on valittu.

Ajatuksena tuli mieleen, että Päivän aterioiden suunnittelu-näytöltä voisi olla nappi seuraavaan päivään, jolloin ei tarvisi mennä kalenterin kautta. Harkitkaa olisiko siitä teidän mielestänne hyötyä.

Mikä on välitön haku? Oletan tietäväni, mutta siihen voisi keksiä jonkun muun otsikon.

Poista resepti Päivän aterioiden suunnittelu-näytössä? Eikö se sopisi paremmin Resepti-näyttöön?

Ostoslistaa olisi hyvä pystyä muokkaamaan. Silloin sinne voisi lisätä jotain muutakin mikä ei varsinaisesti liity ruokailuun.Käytettävyystestin testaussuunnitelmaEnnen testiä voi tehdä pehmeänä laskuna esikyselyn. Siinä kysytään testihenkilön taustatietoja, jotka voisivat vaikuttaa testin tulokseen.

Testitehtävät olivat oikein hyviä ja monipuolisia, niissä oli hyvät kehyskertomukset. Mainiota!

Kauanko oletatte aikaa kuluvan testiin? Entä millaista tehtävänjakoa olette suunnitelleet testiin, joku ohjaa testaajaan, joku kirjaa tapahtumia ylös ja joku voi käyttää videota ja jos ehtii, niin myöskin kirjata jotain ylös.

Jälkikyselyssä voi kysyä noiden teidän paperissa olevien asioiden lisäksi esim. sitä, käyttäisikö testaaja ohjelmaanne, jos sellainen olisi mahdollista saada tai kokiko testihenkilö ohjelmanne käytön helpommaksi, kun nykyisen menetelmän. Onko hänellä jotain mitä toivoisi ohjelmaan lisää, tai onko siinä jotain tarpeetonta? Jotain asioita voi myös kysyä rengasta mielipiteesi-kyselyllä, jossa testaaja arvioi jotain ominaisuuksia esim. asteikolla 1-5.

t:Marjo